kijk
op het plantenrijk
en ook de dieren
zal het plezieren
een bezoek van mij
maakt alle blij
mensen-, planten-, dierenwensen
geen grenzen

Over Robin

Aanbod

   • Onderhoud
   • Beplantingsplan
   • Globaal ontwerp
   • Tuinrenovatie
   • Samenwerken in jouw tuin

Tarieven en contact

Beplantingsplan

In het beplantingsplan probeer ik de wensen van de klant en 'de wensen van de tuin' in harmonie te brengen. Hoe kunnen we de tuin het best tot zijn recht laten komen? Waar vindt welke plant het fijn om te staan? Welke planten gedijen het best op de bodemsoort in jouw tuin? Heeft de plant nog een andere waarde dan alleen mooi zijn? Kortom, een plan waarin de tuin tot volle wasdom kan komen.

Ik werk het liefst met inheemse planten; die zijn belangrijk voor het insecten- en dierenleven in de tuin. Zolang een natuurlijke balans kan ontstaan waarin inheemse planten de hoofdrol spelen, zijn uitheemse en cultivars ook welkom. Door planten op de juiste plek te zetten, vallen minder gaten en krijgt uitdroging van de bodem geen kans.

Wil je meer weten over waarom het zo belangrijk is inheemse planten in de tuin te hebben? Neem dan een kijkje op de website van de Stichting NL Bloeit! Deze stichting organiseert projecten rond aanplant en beheer van kruidenrijke vegetaties met inheemse flora. De stichting heeft ook een kwekerij: Planten van hier.

Wij zijn heel blij met de aanleg van onze voortuin en het onderhoud van onze achtertuin! Fijn om zo samen te kunnen overleggen en je professionele advies was daarin helpend. Onze tuinen zag er nog nooit zo mooi uit. En dat in de winter, ben benieuwd naar de lente straks!  En ook fijn dat het allemaal met oog voor de natuur is, met veel biologische planten en duurzame ideeën.
Robin, ik vind je een kundige, aardige en meedenkende tuinvrouw.

Judith, Lent

Robin luisterde goed en geduldig naar onze wensen, adviseerde heel deskundig over grondverbetering en beplanting en voerde een en ander met veel zorg uit.
We zijn dus meer dan tevreden!

Barbara, Nijmegen

Na onze verhuizing wonen we in een huis met een veel kleinere tuin; en dat was toen een heel bewuste keus, want we wilden zolang mogelijk zelf blijven tuinieren. Maar zo ongeveer een jaar geleden werd ook die kleine tuin teveel, onze leeftijd werd te zeer bepalend.
Wat was het toen een opluchting, kennis te maken met “Robin, de tuinvrouw”. Bij onze eerste afspraak bleek al duidelijk, dat ze onze manier van tuinieren heel goed herkende; er zelf ook vanuit ging dat bepaalde planten niet goed gedijen op onze grond.
Inmiddels heeft ze onder andere onze appelboom, mispel en viburnum bodnandense dawn fraai bijgesnoeid. Wij zijn erg tevreden met en blij over haar werk in onze huidige tuin.

Miny, Nijmegen

Door jouw wijze van werken (stil maar gestaag) heb je mijn tuin een romantische touch gegeven. Leuk! Ook als ik vanuit het keukenraam de tuin inkijk, zie ik dat: mooi!

Marlène, Nijmegen

Meestal onderhouden Robin en ik samen de tuin. Robin doet de ‘moeilijke’ werkzaamheden; ik de andere klussen. Als we bezig zijn, kan ik Robin advies vragen. Daarnaast komt Robin regelmatig met ideeën hoe de tuin nog mooier te maken. Bijvoorbeeld door het verplaatsen van planten, waarna die het beter doen. Tuinieren met Robin is gezellig, leerzaam, nooit saai en zorgt voor een bloeiende tuin!

Julia, Nijmegen

Tuinvrouw Robin onderhoudt sinds twee jaar mijn tuin tot mijn grote tevredenheid.
Ik zocht een tuinhulp met verstand van zaken en gevoel voor wat groeit en bloeit en dat heeft zij.
Ze is deskundig in snoeiwerk, heeft veel plantenkennis en is stipt in afspraken.

Jeanette, Nijmegen